Allekirjoittanut sai kutsun joku aika sitten tuomaroimaan kultsujen talvinomea. Tietenkin innokkaana suostuin. Ko. tapahtuma oli mennä lauantaina. Olin positiivisesti yllättynyt erinomaisesta koirien ja ohjaajien tasosta! Kokeessa oli kaksi luokkaa workers ja hardworkers, joista jälkimmäinen oli taipparit läpäisseille koirakoille. Molemmissa luokissa näin hienoja suorituksia. Tehtävät eivät mielestäni olleet vaikeita, joillekin koirille tuli selkeästi kunto vastaan lumessa työskennellessä. Sama asia oli todettavissa joidenkin koirien pyöreästä ulkomuodosta. Nämäkin koirat olisivat hoikemmassa kunnossa yltäneet parempaan suoritukseen. Pääsääntöisesti koirat kuitenkin suoriutuivat tehtävistä helpohkosti. Mieleen jäi monta hyvää koiraa ja useita lupaavia nuoria. Workers-luokassa voitti hieno nuori kultsu Weljesten Galadriel ja Hard-workers-luokassa täydet pisteet vetäisi Triangle Eyes Fantasy Fire, rauhallinen narttu, joka teki moitteetonta työtä. Työskentelytavaltaan se muistutti hieman Viiviä. Mieleen jäi myös kuuro kultsu, joka toimi hienosti Weljesten Faith Au. Toivottavasti koirakko saa luvan osallistua taippareihin kennelliitosta, sillä koira menee ne varmasti läpi.

Viivi ei nyt ole kauheasti nomeillut. Tuo lumitilanne yhdistettynä ohjaajan kasvavaan vastenmielisyyteen hangessa tarpomiseen on vähentänyt treeni-intoa. Sen sijaan ollaan tokoiltu. Kotosalla ollaan harjoiteltu kaukokäskyjä ja seisahtumisen palaamista, jossa onkin vähäsen työsarkaa sillä Viivi kääntyy taaksepalaamisessa. Sunnuntaina käytiin yliopiston parkkiksella kimppatreeneissä. Viivi treenasi lähinnä seuraamista ja luoksetuloa. Seuraamisessa töitä teettää pomppiminen (liikaa intoako.. ei kait..) ja luoksetulossa on haastetta Viivin ennakoimistaipumuksen ja pysähtymisnopeuden kanssa. Luoksetuloissa pyrin ottamaan joka toisen pysähtymisellä ja joka toisen läpijuoksuna tai vaihdellen... pallopalkka molemmissa tietty. Paikallaolo ryhmässä oli ihan jees... Tanjan pujottelu koirien välissä aiheutti pienen kääntymisen, mutta muuten ok.

Myös Iita oli mukana ja sen kanssa katsottiin kontaktikävelyä. Siinä onkin hommaa Tanjalle, samoin kuin hihnassa käyttäytymisessä muutoinkin. Muutama luoksetulo tehtiin myös ja katsottiin sivulletuloa. Jääliin menomatkalla pysähdyttiin katsomaan, miten Iitan kanssa voi tehdä ohjausharjoituksia ruokakupilla. Viivi pääsi vielä ratsastusreissulle mukaan lenkkeilemään. Uskalsi se Tanjakin Villen selkään. Rohkea rokan syö.. vai miten se meni. Luppanalla on käynyt hieroja ja vasen persus sillä on ollut jumissa. En ole vieläkään oikein tyytyväinen siihen, mutta parempi se jo ehkä on.

Tällä viikolla koitetaan ottaa sitä tokoa edelleen.. pitäisi päättää starttaako Viivi jo kuukauden päästä vaikko eikö... Ja pääsiäisenä toivon mukaan nometreeniä oikein ajan kanssa. Tiiä vaikka perinteiset pääsiäisen nometreenit saataisiin porukassa järjestettyä...