No näinhän se sitten menee, että kun Iitulle (mäyräkoira, nyttemmin tuntee myös nimen vuvuzela) oli suunniteltu 13.8 selkäkuvaus ja siihen väliin sommiteltu se 28vrk:n dopinkiaika, niin se tuo meidän pikku-Viivi ottaa ja rei'ittää sen korvan (liekö ollut Viivillä just mielessä, se että nyt on mäykky päässyt liian monasti emännän mukaan, että otetaan sille vähän saikkua tähä väliin). Eipä siinä sen kummempia, tarkkaa havaintoa ei ole siitä mitä tilanteessa todellisuudessa "tapahtui", mutta vahinkoja sattuu ja reikä on korvassa ja tikit päällä ja 28 vrk:den doping varoaika kulumassa... ja se vuvuzela tulee siitä päässä olevasta törpöstä, josta kuuluu kovia ääniä.

Mäyräkoira jättää siis väliin näyttelyn, jokusen mejä-kokeen ja tähtää 11.8 VAHI-kokeeseen isäntänsä kanssa (mua ei sinne ilman hirvikortteja oteta.. tyhmää sikäli, että oon eräänki kerran ollu kyllä hirveä jäljittämässä..) ja sen jälkeen keskittynee loppuvuodeksi metsästyshommiin.

Tästä seurauksena, että Viivi saakin sitten jatkaa lupaavasti NOME:n 0-tuloksella alkanutta koekauttaan. Pääsee siis näyttelyyn ja tositosi lyhyellä treeniajalle nyt ainakin yhteen/kahteen mejä-kokeeseen. Viikko on aikaa laittaa jäljestys sujumaan... yks ok mennyt jälki takana ja yks muuten hyvä, mutta jossa kova vastatuuli yhdellä osuudella veti Viiviä (the ilmavainua) ihan minne sattuu. Vielä ehtii.. nyt ei olla kuulevinaankaan, niitä oppeja joiden mukaan jälkiä tehdään max. kerran viikossa.. höpsistä sanoo Viivi, joka itse hommasi itselleen Iitun koepaikat... NOME-kokeet on ihan tyhmään aikaan... kuulemma Viivi ei oikeen ehdi, kun pitää ehtiä mettälle... ja emäntää taas ei katsota koekuntoiseksi sitten loppukauden kokeisiin.

Viivin lapsetki ne käy kokeilemassa. Iitan taipparit tyssäsi jälkeen, jota mentiin puoleen välin ja sitten vauhdilla pois mörkömetsästä. Iita ei ollutkaan ainut ko. maastossa mörköjä nähnyt sillä niitä näki kaikki... kolme pääsi läpi tuomarinkin tehdessä kunnolla töitä, että koirat saadaan jäljellä etenemään. Voiha että sentääs.. ei se auta ku uutta yritystä peliin ja toivotaan, ettei noin kummia hajuja enää satu vastaan, Iita kun oikeasti ihan reipas tyttö eikä ole jäljillä tai muuten juuri mörköillyt. Jippo se sen sijaan hurautti taippareista läpi ja kunniakkaasti! Kehuja oli tullut ja syytäkin on.. Jippo kun on hyvä noutaja ja toko-tuloksiakin on jo kahden ykkösen verran alokasluokasta. Helmi meni ne taipparit myös läpi. Nyt vielä Iita-tyttöille uudet yrityksen niin, sitten on pentueen taippareihin menijät taipparinsa läpi käyneet. Sitä ennen Helmi ja Iita ne menee näytelmiin.. nyt ku on kuontalotki ojennuksessa ;)  Näistä uusista luukeista on kuviakin.. pitää tännekki joku laittaa esille. *Lisätty kuvat Iitasta ja Helmistä*