Noinhan se mäyräkoira sitten nappasi kaksi AVO1:stä kuin ei mittään! Kompastus tuli sitten voittajaluokassa... maasto oli ehkä vähän mäykkyä vastaan, vaikka enemmän märästä karsitusta metsästä miljoonine rankoineen ja ojineen kärsi narun perässä roikkuja, mutta ehkä se katkokulma sitten sekoitti sen mäykyn pääkopan. Jäljen molemmat päät löytyi ihan näppärästi, mutta ei vaan edennyt! Hyviäkin pätkiä jäljeltä löytyi.. löytyneet makaukset merkattiin ihan kiitettävästi ja ojien lisäksi myöskään tieurat ei kohtuuttomasti aiheuttaneet ongelmaa. Nolla siis voittajaluokasta. Iitu siirtyykin nyt vaihtopenkille ja koekauden tälle vuodelle aloittaa Hiivi-Viivi. Iitu ehkä treenailee nyt sitten lisää niitä katkokulmia ja muutenkin kulmia, kun tuppaa niissä menemään yli. Toinen aiheenahan on se VERI, jossa on päästy siihen pisteeseen, että damit tulevat nyt vedestä KÄTEEN. Hieman täsmällisyyttä lisää hakuun ja riistalla luovutukset vedestä kuntoon, sekä paikallaoloa varmemmaksi ammuttaessa niin.. kyllä sen periaatteessa sitten pitäisi jo passata! Hallittavuus on lisääntynyt huomattavasti, eikä tule oikeastaan laisinkaan sitä tunnetta, että koira "häipyy".

Viivi sitten... kuntokautta on pidetty tässä. On rullaluisteltu, uitu ja pyöräilty ja fysiikan pitäisi olla kunnossa. "Lihaakin" on luitten päällä haalittuna. NOME-kausi aloitetaan Oijärven piirinmestaruuksissa, toivotaan sieltä Viiville tulosta. Se olneekin ehkä ainut startti tänä vuonna? Arvokisat ovat toki harkinnassa, mutta ne menevät myöhään syksyyn, joten asiaa harkittanee myöhemmin. Treenejä siis kuitenkin tasaiseen tahtiin on tarkoitus tehdä. MEJÄ-kokeisiin Viivi on nyt ilmoitettu ja sieltä toivotaan AVO1-tulosta tältä vuodelta. Mutta katsotaan kuka sinne narun toisene päähään joutuu perää pitämään.. se kun on vähän vielä auki.

Pari Viivin penikoista on menossa vielä tälle kesälle taippareihin.. ei muuta kuin sormet ristiin ja lykkyä! Molemmat ovat lahjakkaita noutajia ja tiedän, ettei kummankaan taipumuksissa mitään puutteita ole, mutta kun eihän noista ikänä tiiä noista kakaroista mitä keksivät! Tiiä vielä mitä muita menoja penskoille on suunnitteilla.

Näyttelyihin on Oulun tyttöset Helmi ja Iita menossa. Iitu mennee myös.. ja Viivikin pääsee. Sulho-poika Paavo kävi jo esittäytymässä ja PU4 ylsi Muhoksen näyttelyssä. Tottahan cairnitkin esiintyy eräässäkin kehässä. Ilonan narttupentu Viola palautui Annelle ja jääkin sitten pysyvästi. Nimikin vaihtui enemmän topakan emännän näköiseksi ja blondityttö on nyt sitten Vilma. Muut pennun onkin jo maailmalla. Teppo on sijoitettu Matille ja siis pysyi Martan pennuista perhepiirissä. Muilla pojilla on myös ihanat omat perheet!

Hyvät Jussit kaikille! Allekirjoittaneella se sujunee ihan remontin ja koirien treenauksen parissa.