Nonni.. on kunnostauduttu ja treenattu. Oikeen isolla porukalla tänään. Mukavaa tää loma, kun on oikeatsi hirmuna aikaa hommailla. Eilinen meni Bauhaussissa shoppaillessa ja ilta sitten asentelemalla juttuja paikoilleen, mutta nyt loput päivät tällä viikolla kyllä reenataan... hyvä uhota... täältä voikin sitten aina tarkistaa, miten se nyt sitten oikein menikään.

Treeneissä siis mukana flatit Unni ja Paavo... kultsu Alma ja Viivin pentu Iita. Ihanaa oli Iitaakin nähdä. Vaikka Iita tuossa lähellä asuukin, niin kummasti sitä muka on niin paljon kaikkea, ettei aina ehdi kyläilemään. Iita oli kasvanut hirveästi ja oli oikein hauskan näköinen Viivin isojen korvien kanssa. Muutoinkin Iitalla on selkeästi Viivin pää.. ja isukin turkki näyttäisi myös periytyneen, että vanhempiensa lapsi se selvästi on. Iita teki luoksetuloharjoituksia, mitkä meni tosi hienosti ja muutama noutokin siinä kokeiltiin... palautuksissa on toivomisen varaa, mutta eiköhän niihin tässä nyt sitten aleta paneutumaan. Damit kyllä tulee ohjaajalle, mutta mutkan kautta. Iita seurasi kiinnostuneena ja rauhallisena muidenkin treenejä.. aika Viivin oloinen tytteli se on. Lenkillä, kun käytiin niin Iita totesi Alman parhaaksi leikkikaveriksi.. siis Almahan mitään leikkiny, mutta sen korvissa/hännässä jne oli hyvä roikkua. Nuo isot flatit meni Iitalle ihan liian lujaa.

Viivi treenasi lähihakua tennispalloilla semmoisessa pienessä koivikossa, joka oli aika selkeä alue. Haku oli motivoitu eli näki pallojen viennin. Ensiksi otin Viivin kanssa niin, että vein sen alueelle ja siitä pillitin etsimään. Sitten lähetin aika läheltä aluetta ja pysäytin alueella ja taas lähihakukäsky. Aika hyvin toimi, joskin pari kertaa tuli pois alueelta luokse... oiskohan mun pillitys jotenkin epäselvää..? Ehkä niin... Lopuksi tehtiin Viiville vielä kolmoismarkkeeraus, siten että kaksi markkeerausta linjaan ja kolmas ihan eri suuntaan.  Ensin tehtiin ihan selkeää kaksoismarkkeerausta, johon lisättiin kolmas heitto. Meni hyvin.. kauimmaiselle linjamarkkeerauksista olisi voinut edetä suorempaan, kun meni sivusta sille, muutoin hyvä. Palautukset alkaa olemaan rauhallisempia. Hyvä hyvä.

Viivin ruokintaa olen taas alkanut miettimään uudestaan. Viivihän syö royalin adultin ja performancen sekoitusta suunnilleen suhteessa 50/50. Mutta nyt erityisesti turkin takia, olen miettinyt kotiruokintaakin. Keittelin Viiville Yrjölän puuroa, johon lisäsin valkosipulia ja porkkanasosetta. Sitä ajattelin alkaa iltapalaksi tarjoilemaan ja aamuruokaan sitten lihaa lisäksi. Nyt sai kalkkunaa, mutta myös naudan mahaa ja jauhelihaa on sitä vasiten hankittuna, että sitä lisäillään. Myös lohiöljyä lisäsin ruokaan ja kananmunaa. Viiville pitää kananmunankuoret murskata, että nekin menisivät alas. Saas nähdä miten uusi ruokavalio alkaa toimimaan. Luita tietenkin aika ajoin niin kuin tähänkin asti tarjoillaan. Luissa vain se huono puoli, että sotkevat sisällä. Mutta tottapa se Viivi mieluusti ulkonakin ruokailee, jos ei kovin ole pakkasta kun se tuo turkki on aika vähänä.

Iltasella käytiin vielä lenkkeilemässä Annukan ja kultsu Nanon kanssa. Ilmeisesti virtaa Viivillä oli treenienkin jälkeen jäljellä sillä reuhaaminen Nanon kanssa sujui melkoisella ryminällä. Hihnassakin tuntui olevan meno edelleen kovasti päällä. Mistä tulikin semmoinen mietelmä mieleen, että kun aina olen sanonut, ettei flatti tarvitse sen enempää liikuntaa, kun mikä tahansa muukin koira, niin tarvitseeko Viivi sitten kuitenkin enemmän liikuntaa kuin se tällä hetkellä saa? Remmilenkit ei varmaankaan sille riitä, kun Onkamolla asuessa se "ulkoili" aina muutaman tunnin itsetseenkin siinä pihalla ja siihen treenit ja metsälenkit päälle. Täällä se on enimmäkseen remmilenkkien varassa ja sitten mitä jotain jäällä juoksuttamista ja semmoista. Ehkä pitääkin ruveta sen kanssa harrastamaan tuota metsälenkkeilyä enemmänkin treenien ohessa. Otetaan sekin työn alle...