Tälleenkinhän voi käydä. Blogiin on ilmestynyt uusia kategorioita... syytä huoleen..? Mitä todennäköisemmin. Näyttäisi pahasti siltä, että uuteen lajiin ja uusiin rotuihin on käynnissä perehtymisjakso. Tänään kävin seuraamassa LUT-koetta (asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että se on siis luolakoirien taipumuskoe) ja viime vuoden puolella jo kävin seuraamassa LUT-treenejä. Mistä moinen..? Osa jo ehkä tietääkin, mutta huusholliin on kovaa vauhtia pesiytymässä yksi kappale mäyräkoiria ja yksi petovihainen ajokoirakin. Mäyräkoira nyt on ennenkin sydäntä liikuttanut, mutta kyllä tämä täällä sohvia lämmittävä kappale on oman naulansa siihen lyönyt. Mahtava koira.. ihan ihan ihana ja terriereihin nyt olen myöskin ollut lääpälläni ollut jokusen vuoden.

LUT-kokeet ovat aikasta mielenkiintoisia. Eroja koirien työskentelyä seuratessa näkee ihan noviisikin. Henk.koht. näyttäisin tykkäävän nopeista ja pienistä koirista. Sellaisia näkyikin parin mäyräkoiran, parin parsonin (joista tuli heti tunne, että tahtoo!!!) ja yks ihan valloittava borderi (jälleen vahva tahtoo!!!) verran. Ihan samat ominaisuudet noissa koirissa sykähdytti kuin muissakin koirissa.. se mieletön tekemisen palo.

Mihin tämä sitten johtaakaan.. ei tiiä vielä, mutta asennoituminen siihen faktaan, että joku pikkukoira täällä viltin alla varpaita lämmittää, on hyvällä alulla.

Muista terriereistä semmoista ajankohtaista tietoa: Äiteen Martta ja Ilona astutetaan seuraavaan juoksuun. Urokset on valmiiksi katsottu, mutta toistaiseksi classified information, mutta mielenkiintoisia hurmaavia herroja kuitenkin. Pentusia tulossa siis kevääksi.. ihanaa. Sopii hyvin tälläiselle, jolla on jo valmiiksi hirveä pentukuume....