Jonkin ihmeellisen pirteyskohtauksen saaneena piti kinuta treeniseuraa heti aamutuimaan. Mari ja Paavo, sekä Henna ja Unni saatiinkin haalittua mukaan reeneihin. Pikasuunnitelma tehtiin sätissä ja kohti Oulunsalon Varjakkaa reenaamaan.

Tehtiin kolmeen paikkaan muistipaikat koirille ja sitten häiriömarkkeerauksia välillä ennen linjalle lähetystä. Perusjuttua periaatteessa ja sitten yhteen paikkaan piiiiiitkät markkeeraukset pariin otteeseen.

Treeneissä tuli huomattua seuraavaa: tuuliolosuhteet olisi hyvä huomioida vähän tarkemmin... Pitkässä markkeerauksessa, jotka otettiin linjojen jälkeen puskat vetivät ja tuuli kertoi koirille, ettei oikealla ollut mitään. Vaikka siis olikin, mutta huomattavan kauempana. Viiville tuotti ongelmia oikealle tuulta kohti kääntyminen. Sitä saatiinkin vähän aikaa Viivin kanssa jankata.. mutta tuli se dami sieltä.

Pillitottelevaisuus parani treenien kuluessa parin kurinpalautuksen jälkeen. Ja loppua kohden sujuikin jo kiitettävästi. Häiriömarkkeeraukset eivät tällä kertaa tuottaneet suurempia ongelmia. Olen ottanut käyttöön Viiville kannustuksen linjalla, kun häiriöt aiheuttavat epävarmuutta. Sitä siis harjoitellaan nyt, jotta saataisiin Viivi uskomaan, että se menee juuri oikeaan suuntaan ja ei tarvitse muuta miettiä.

Treenattavaa jäi jälleen...