Viikonloppuna Viivi käväisi opissa Tomin tehotreenissä. Mukana Viivin lisäksi oli Tomin Laslo ja Jori ja Kusti. Kustia en ollutkaan ennen nähnyt, mutta olihan se kiva nähdä toimiva nuori koira.

Treeneistä siis... ihan peruslinjaa tehtiin neljään paikkaan Varjakassa. Matkat tosin oli meidän vinkkelistä melko vaativia. Kaksi damia jokaiselle kustakin paikasta. Laslo teki tietä hankalimmille. Viivi on sitten ehkä kuitenkin tauon aikana mennyt eteenpäin! Osalla linjoista piti kauempana jopa hieman ohjata ja hyvin meni ohjaus perille. Erityisen ylpeä olen yhdestä harjoituksesta, jossa Viivi pysähtyi täsmällisesti ja otti suunnan reilun sadan metrin päästä. Kuitenkin huomautettavaakin taas tuli siinä, että, jos piti pari kertaa pysäyttää niin vielä tarkemmin olisi voinut pysähtyä. Kun Viivi paineistuu niin pilliin reagointi nopeus hidastuu. Sikäli on menty eteenpäin, että sitkeyttä tehtävän selvittämiseen on tullut lisää ja poispyrkimyksiä ei ollut. Ja sekin tuli huomattua, että etäisyyttä Viivi otti näppärästi, vaikkakaan joka kerta se Viivin näkemys linjasta ei ollutkaan niin tarkka. Ja vaikkei nyt harjoiteltukkaan taakselähettämistä vanhan alueen ylitse, niin aikaisempi oppi hyödynnettiin Viivin juuttuessa kaislikkoon ja meneehän se siitä taaksekkin päin.

Sunnuntaina Viivin kanssa mentiin hallille ajoissa, että saataisiin itsekkin treenata tokoa, mutta ei sitä Viiviä se toko niin kiinnostanut, kun toiset otti agilityä vieressä. Pääsipä se Viivikin sitten sinne pujottelemaan ja putkeen ja aallekkin. Ja ei ollu unohtunut sekään laji ja intoa olisi ollut enemmänkin. Tokotreeneissä sen sijaan nähtiin outoa käyttäytymistä luoksetulon pysähtymisessä, kun Viivi hiippaili omituisesti. Myöhemmin huomasin, että Viivi vaikutti pahoinvoivalta. Liekö satuttanut itteä vai menikö pää agilityn hurmassa pyörälle..? No omituinen käytös meni ohitse parissa tunnissa. Tokosta sen verran vielä, että ilmeisesti seuraamisessa voisi olla rauhallisempi, kun tuppasi innoissaan keulimaan :)

Nalli on ollut sunnuntaista asti hoidossa. Ja todettiinpas, että pennun kanssa saa olla aika tarkkana. Iltasella Nalli on hyvinkin reippaana ja kokeilee niin kirjoja kuin kenkiäkin. Onneksi Nalli on tottelevainen nuori mies ja sana menee yllättävää kyllä perille.

Viikonloppuna suuntaamme flattitreffeille...