No mutta edellisesta ei asiat hirveästi ole muuttuneet, jotta näillä mennään.

Viivi on juoksussa. Sen koekausi ei ole vielä startannut lainkaan tälle vuodelle. Nome-kokeita ajatellen treenitkin pitäisi aloittaa. Jotain pientä on kevään aikana tehty, muttei mitään isoa treeniputkea olla vedetty. Mejää yritettiin, että josko kokeisiinki menis, mutta hyvin alkanut jälkikausi katkesi ihan idioottimaiseen jäljellä haahuiluun paria viikkoa ennen  koetta, joten Viivi ei kokeeseen sitten mennyt. Juoksukin alkoi juuri samoihin aikoihin, joten siitähän tuo saattoi kyllä johtua. No heinäkuussa jos joutais molempiin sen kanssa... yritys ainakin on päällä. Samoin ehkä näyttelyyn? Viivin iso projekti on edessä ensi talvena.. eli se toinen pentue. Paavo on se sulhanen ja mitä enempi asiaa pohdin niin sitä paremmalta valinnalta se tuntuu (puutteita toki on kaikissa) mutta pussauskoppiin pannaan ne.

Viivin lapset sen sijaan ovat ehtineet jo skabaamaan. Helmille NOU1!!! Vähänkö oon ylpeä Kaisusta ja Helmistä.. kovasti ovat edistyneet. Jipolle ALO1 tokosta.. hieno saavutus noin nuorelta! Onnea tuleviin koitoksiin heille.

Nalli taas on vähän takunnut varisten kanssa, mutta siitä kun ylipäästiin, niin jo heti tuli tulosta Nomesta ALO1. Oon kyllä tyytyväinen! Koira oli ihailtavan rauhallinen ja todella miellyttävästi hallinnassa koko kokeen ajan. Hyvää työtä on sen kanssa tehty.

Mäyräkoiran kausi on alkanut hirveällä tohinalla. Siinä sitä projektia sitten riittääkin.. hyvä vain, hyvä vain. Veriä.. eli luolakoirien vesiriistakoetta varten aloitettiin massiivinen treenikausi keväällä ja alkutilanteeseen nähden edistyminen on ollut huimaa, vaikka yhä edelleen työstämistä riittää erityisesti paikallapysymisen ja vesihaun osalta. Uskon, että rantaviivasta alkaa linnut ihan kohta käteen palautumaan, kun ne jäljeltäkin nyt kotio asti tulee (yksi ihme sekin, että ne yhtenä kappaleena palautuu). Mutta kiva on Iitun kanssa ollut touhuilla.. vaikkakin nii-in kovin erilaista kuin noutajan kanssa, vaikka noutajaopeilla mennäänkin. Kokeissa on käyty kahdesti ja yksi ykkönen napsahti ja yksi kakkonen (pisteen erolla tulokset, joten ei isoja heittoja). Sinne 30 pisteeseen siinä pitäs pyrkiä, mutta vielä on siihen pitkästi matkaa. Nyt kun keskusteluyhteys koiraan on auki, niin hyviä mahdollisuuksia siihenkin on! Toinen "meidän" laji on se mejä ja siinä on mäyräkoira tällä hetkellä hyvässä vireessä. Yksi koe on nyt alla ja sieltä AVO1. Tänä vuonna haluttaisi jo sinne voittajaluokkaan. Kaikki luotto on kyllä koiraan, kyllä se sinne kipuaa. Näyttelyihin se Iitukin tässä viedään. Se on ihan oikeestikki ihan nätti tyttö.

Mukavia nuo mäykyt, ihan oon myyty. Saas nähdä tuliko siitä nyt ihan mulle toinen rotu flatin rinnalle. Jaa-ha sepäs nähdään...

Cairnit.. tuo ei ihan mun rotu, mutta melkein. Ilonan ja Martan pennut ovat maailmalle Pikku-Lakua lukuunottamatta jo lähteneet. Ihan mahtavia persoonia oli näissä pennuissa. Onneksi Teppo jäi tuohon velipojalle asustaan, että sitä ainaski näkee. Ja Kille ja Kalle ovat nekin ihan lähellä. Tällä hetkellä näyttelykunnossa cairneista ovat vain Lyyti, Lenni, Robi (ja ehkä Rico?). Joten näillä mennään.

Lempsukka on asettunut, melkeen ihmisten koiraksi asti. Omat vinkeensä, mutta kyllä se on nykyään tottelevainen ja melkein kiltti. Kovasti on edistynyt vuodessa. Ehkä siitäkin saa olla ylpeä?

Tällainen pikainen tilannekatsaus siis tässä. Pitää taas vähän useammin päivitellä, kun muistui tunnaritki mieleen :P